Teambuilding

Verbinding door creativiteit

“Tijdens mijn zoektocht naar mijn eigen persoonlijke bijdrage in dit leven kwam één element altijd boven: verbinding door creativiteit. Tijdens mijn eerste teambuilding workshop zag hoe begrip en energie ontstond tussen de deelnemers. Toen wist ik: dit is het.” – Petra Thoen.

De teambuilding workshops door Studio Hooi zijn geschikt voor iedereen, je hoeft er geen ervaring in schilderen of boetseren voor te hebben. Het doel wordt samen met de opdrachtgever besproken en in een workshop gegoten. De doelen kunnen binnen een workshop variëren: kennismaking, verbinding, uitdaging, gezelligheid, er is veel mogelijk.

Voor meer impressies van de teambuilding workshops, kijk onderaan deze pagina voor de foto’s.

Teambuilding workshop 1: Een gezamenlijk schilderij: In deze workshop is het doel, een gezamenlijk schilderij te maken, dat bestaat uit kleine schilderdoeken. Als eerste wordt samen gebrainstormd over de tekst of lijntekening die op het gezamenlijke schilderij komt te staan. Samen met de opdrachtgever kan hier een thema aan gehangen worden, bijvoorbeeld: Wat is de kernkwaliteit van je bedrijf (of groep/afdeling). Deze tekst of tekening wordt door de deelnemers samen bedacht en aangebracht, dit vergt natuurlijk de nodige onderlinge communicatie en samenwerking. Door te overleggen over ieders inzicht over de kernwaarden van het bedrijf leer je elkaar beter kennen.


Hierna gaat iedere deelnemer zijn/haar schilderij verder beschilderen met een vooraf bepaald uitgangspunt, bijvoorbeeld: Hoe zie jij jezelf, met jouw unieke kwaliteiten, binnen je bedrijf. Tijdens de workshop worden enkele verftechnieken uitgelegd en de deelnemers individueel begeleid. Later worden de schilderdoeken samengevoegd en indien gewenst de eerst aangebrachte lijntekening versterkt. Daarna vertelt ieder zijn/haar motivatie achter het kleine schilderij. Vertellen over je eigen schilderij is voor elke deelnemer anders, het werkt motiverend om anderen te horen vertellen.

Deze leerzame en creatieve opdracht is uitermate geschikt als teambuilding activiteit, het zorgt voor meer inzicht op gebied van de verschillende voorkeursstijlen in van samenwerken en communicatie. Ook geeft het een mooi kunstwerk als eindresultaat dat opgehangen kan worden op je eigen locatie.

Teambuilding workshop 2: Portrettensessie: In deze workshop is het doel om een portret te schilderen van je teamgenoot / collega. We beginnen met enkele leuke oefeningen waarmee je leert over de ander. Om te ervaren hoe een ander in het leven staat en welke inzichten hij/zij heeft is interessant, leuk en leerzaam. Het geeft nieuwe inzichten voor jezelf. Daarna ga je elkaar schilderen en in dit schilderij neem je ook mee wat je over hem, haar te weten bent gekomen.

Door middel van kleurgebruik en symbolen ga je weergeven wat je collega voor unieke bijdrage heeft in jullie team/bedrijf. Na het schilderen wordt natuurlijk gezamenlijk besproken hoe en waarom je de ander geschilderd hebt. Dit kan verrassende en soms ook hilarische resultaten geven.
Deze workshop is niet alleen leerzaam maar ook leuk. Naast de meestal grappige portretten als resultaat werkt het ook leerzaam en verbindend om meer over elkaar te weten te komen. De portrettenserie kan dan als mooi kunstwerk in jullie eigen locatie opgehangen worden.

Teambuilding workshop 3: Een gezamenlijk beeld boetseren: In deze workshop is het doel een gezamenlijk beeld te maken van klei. Iedere deelnemer maakt zijn eigen beeldje, in overleg met de opdrachtgever kan er een thema aan gehangen worden, bijvoorbeeld: beeld de leukste momenten op je werk uit, beeld uit wat je voor je klant wilt betekenen of beeld uit wat je elke dag doet.

Een hele variatie van figuren ontstaat die op een centrale vorm wordt bevestigd. Vooraf aan het boetseren wordt gediscussieerd over het thema en natuurlijk volgt er goede uitleg over het boetseren zelf.


Kosten:
Deze teambuilding workshops zijn inclusief;

  • Materialen
  • Schorten
  • Vooraf inrichten van de locatie
  • Een prachtig kunstwerk als eindresultaat voor je eigen locatie

De deelnemers kosten voor de workshops zijn €25,- p.p. (ex. BTW) uitgaande van 10 personen of meer, (neem contact op voor een workshop bij minder personen). Bijkomende kosten locatie (reiskosten e.d.) hangt van de locatie af. Voor de workshop gezamenlijk beeld boetseren komt er €65 bij voor het stoken en glazuren van het beeld.

Contact:
Je makkelijk een workshop boeken of vragen stellen via het aanmeldformulier. Klik HIER om direct naar de contactpagina te gaan. Mailen of bellen mag natuurlijk ook!

Foto’s:
Klik op een foto hieronder om door de galerij te bladeren.

inspiratie (de ~ | meervoud inspiraties)

bezieling; enthousiasme; geestdrift;

energetische werklust; overdreven hartstochtelijkheid