Corona maatregelen

Ik vind het belangrijk dat we bij Studio Hooi, zorgeloos en ontspannen kunnen werken. Daarom hebben we het atelier heringericht en anderhalve meter proof gemaakt zodat jij je hier geen zorgen over hoeft te maken.

Wat hebben we onder andere gedaan?
Herinrichting: Door passen en meten en het neerzetten van een extra tafel hebben we 6 ruime werkplekken weten te creëren waarbij je anderhalve meter afstand houdt tot andere cursisten. Bij het herindelen heb ik er op gelet dat het atelier toch zijn rustige, ruime uitstraling behoudt. Ook is er een gedeelte gecreëerd bij de spoelbak waar je water kan halen en je materialen kan pakken zonder in de werkruimte van de andere cursisten te komen.
Looproute: Er is genoeg ruimte gecreëerd om (met 1 persoon tegelijk) tussen de werkplekken door te lopen naar de wastafel, uitgang, toilet en materiaalkasten.
Kuchschotten: Deze zijn door de herinrichting in principe niet nodig maar wel aanwezig als je je hier fijner bij voelt.
Hygiëne: Bij de ingang is desinfecterende handgel aanwezig. Bij de wastafels in het atelier en op het toilet staan automatische zeepdispencers. Op het toilet zijn papieren doekjes voorzien in plaats van handdoekjes.
Ventilatie: Het toilet is aangesloten op een luchtafzuig systeem, we hebben dit systeem uitgebreid zodat er ook luchtafzuiging is in het atelier. Dit is dus geen gecirculeerde binnenlucht maar afzuiging direct naar buiten toe.

En wat verwachten we van jou?
Voordat je naar Studio Hooi komt: Ga thuis even naar het toilet, dat scheelt weer een keer lopen binnen het atelier.
Als je klachten hebt: Heb je last van verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak en reuk, blijf aub thuis. Je les wordt zonder problemen gewoon verzet.
Ben je de afgelopen twee weken in contact gekomen met iemand met Corona: Sla dan aub 2 weken lessen over. Je lessen worden zonder problemen verzet.
Bij binnenkomst: Desinfecteer je handen bij de ingang.
Hoesten of niezen: Doe dit in je elleboog.
Bij veel hoesten of niezen: Word je gevraagd om naar huis te gaan, je kan je les een andere keer zonder problemen inhalen/afmaken.
Houd afstand: Houd afstand tot je medecursisten. Als je graag wilt kijken wat ze aan het maken zijn, vraag dan even het omhoog te houden in plaats van ernaast te gaan staan. Misschien vind jij het niet erg om dichterbij te komen maar je medecursist misschien wel.

En verder:
Creativiteit en regels, niet de beste combinatie. Zelf zegt mijn hart ook liever niets van dit te willen en gewoon weer gezellig samen te gaan kleien en schilderen. Maar helaas is het op dit moment even niet anders. Hoe zo’n virus werkt? Ik heb geen idee maar kan alleen de bekende informatie toepassen en samen met mijn gevoel hier een balans in zoeken tussen maatregelen en ruimtelijkheid en gezelligheid. En ik moet zeggen, dit is aardig gelukt. Dus als iedereen even mee werkt kunnen we vol vertrouwen samen mooie kunst maken.