Creatieve mindfulness

Creëer je balans

“Balans vinden en vasthouden: een van de grootste uitdagingen in de huidige maatschappij. Hoe moeilijk is het om tegenwoordig jezelf niet uit het oog te verliezen. Door alles wat er van ons wordt verwacht is het moeilijk om zorgeloos in het moment te leven, te genieten en te ontspannen. Zowel voor kinderen als voor volwassenen. Creativiteit was altijd mijn uitlaatklep maar sinds ik ook mindfulness heb geleerd weet ik steeds vaker en sneller min balans te vinden. Creatieve mindfulness leerde me van een afstand te kijken en voor mezelf te bepalen wat ik voel en wil voelen. Het maakte me sterker en milder tegelijk.” – Petra Thoen.

Mindfulness heeft als uitgangspunt: je bewust maken van het hier en nu. Zowel bij kinderen als volwassenen. Hiermee wordt bedoeld dat je leert om meer in het moment te zijn, je minder te laten afleiden door prikkels van alledag en op een aandachtige manier om te gaan met (probleem)situaties. Ook wordt geleerd over de werking van stilte, tegenover de hectiek van de hele dag. Door creatieve oefeningen toe te voegen wordt je lichaam extra geactiveerd om sneller in een staat van rust en ontspanning te komen. Deze oefeningen worden je hulpmiddelen om thuis ook mindfulness toe te passen.

Creatieve mindfulness voor kinderen: In 2021 start creatieve mindfulness voor kids, in 8 lessen passen we spelenderwijs en creatief mindfulness toe. De oefeningen zijn gericht op vijf vaardigheden:

  1. Verwoorden hoe je je van binnen voelt: wat je ervaart en wat je emoties zijn. Je geeft woorden aan je innerlijke ervaringen.
  2. Actieve aandacht voor al je handelingen: je richt je op wat je op dat moment doet, of het nou een taak is, of een sociale aangelegenheid.
  3. Zonder te oordelen naar gedachten, gevoelens en gedrag kijken, van jezelf én van andere mensen. Je bestempelt zaken dus niet meer als goed of slecht.
  4. Niet direct te hoeven reageren op wat er gebeurt: je onderschept je automatische reactie, en je laat toe wat je ervaart.
  5. Observeren wat er gebeurt: bewustzijn van wat er in je of om je heen gebeurt, of dat nou positief is of negatief.

In de oefeningen worden de vijf technieken allemaal behandeld. Ook krijg je enkele oefeningen mee naar huis zodat je thuis ook lekker mindfull creatief bezig kan zijn.


Kosten en tijden: De lessen zullen plaatsvinden op zaterdag ochtend. De reeks van 8 lessen kost €80 . Een les duurt een uur.

Contact:
Je kan makkelijk een cursus boeken of vragen stellen via het aanmeldformulier. Klik HIER om direct naar de contactpagina te gaan. Mailen of bellen mag natuurlijk ook!

inspiratie (de ~ | meervoud inspiraties)

bezieling; enthousiasme; geestdrift;

energetische werklust; overdreven hartstochtelijkheid