Korte cursussen

Wil je graag eens er tussenuit, lekker ontspannen creatief bezig zijn en een nieuwe techniek uitproberen zonder aan wekelijkse lessen vast te zitten. Dan is een korte cursus wellicht iets voor jou! In één, twee of drie lessen gaan we in op een bepaalde techniek en wordt je individueel begeleid naar een mooi eindresultaat. Een korte cursus is leuk omdat je wat nieuws leert en omdat je kan uitproberen wat er bij je past.
De korte cursussen kan je naar eigen inbreng plannen tijdens de vaste openingstijden, tot nu toe is dit dinsdag ochtend en donderdag avond. Zo kan je zelf bepalen om iets moois te komen maken wanneer jij er zin in hebt. Komen deze dagen je niet uit? Neem dan contact op voor andere mogelijkheden.
Hieronder omschrijvingen van de korte cursussen. Voor de foto’s: zie de galerij onderaan de pagina.

Korte cursus schaal maken van keramiek, 3 lessen: Tijdens deze cursus maak je een schaal in een mal. Daarna ga je de schaal decoreren door de klei met gereedschappen te bewerken. Na twee lessen handvormen wordt de klei door mij de eerste keer gebakken, enkele weken later volgt dan de derde les waar je de schaal kan glazuren. Na het glazuren volgt nog een keer bakken waarna de schaal op te halen is.
3 Lessen van 2,5 uur inclusief koffie/thee, alle materialen en stookkosten. Kosten: €65


Korte cursus dame boetseren, 3 lessen: Tijdens deze cursus maak je een dame door middel van boetseren. Na het vormen van de basisfiguur ga je deze verfijnen en een eigen karakter geven door te decoreren en met de gereedschappen te bewerken. Na twee lessen handvormen wordt de klei door mij de eerste keer gebakken, enkele weken later volgt dan de derde les waar je de dame kan glazuren. Na het glazuren volgt nog een keer bakken waarna de dame op te halen is.
3 Lessen van 2,5 uur inclusief koffie/thee, alle materialen en stookkosten. Kosten: €65

Korte cursus hartjes van klei, 2 lessen:Tijdens deze cursus maak hartjes uit een platte plaat klei. Je kan grote, kleine hartjes maken, er hangers van maken, een cadeau van maken, er is van alles mogelijk. Je leert de hartvorm te versieren en met de gereedschappen te bewerken. Na een les handvormen wordt de klei door mij de eerste keer gebakken, enkele weken later volgt dan de tweede les waar je het hartje kan glazuren. Na het glazuren volgt nog een keer bakken waarna de hartjes op te halen zijn.
2 Lessen van 2,5 uur inclusief koffie/thee, alle materialen en stookkosten. Kosten: €45

Korte cursus bloesem/bloemen schilderen, 2 lessen: Op een doek van 40×50 cm leer je met acrylverf een bloesem- of bloemenschilderij te maken. Laag voor laag bouw je het schilderij op en we gaan dieper in op kijken naar verhoudingen en kleurgebruik. De eerste les komt je schilderij een heel eind en de tweede les wordt het verfijnd en met details afgewerkt en geven we het een vernislaag.
2 Lessen van 2,5 uur inclusief koffie/thee en alle materialen. Kosten: €37

Korte cursus intuïtief schilderen, 2 lessen: Op een doek van 40×50 cm gaan we intuïtief schilderen met acrylverf. Voordat we gaan schilderen beginnen we met een visualisatie oefening om je in contact te brengen met je creatieve kracht. De indrukken die je hiermee krijgt gaan we verwerken in een schilderij. Je laat je gevoel spreken tijdens het schilderen en ik begeleid je in de opbouw van compositie en kleurgebruik. Tijdens het schilderen kan je van alles ervaren. Het vertegenwoordigt jouw innerlijk op dat moment en kan heel rustgevend en leerzaam zijn. De eerste les komt je schilderij een heel eind en de tweede les wordt het verfijnd maar je kan er ook voor kiezen om de tweede les een nieuw schilderij te maken (tegen kleine vergoeding voor een tweede doek), met nieuwe kracht en indrukken.
2 Lessen van 2,5 uur inclusief koffie/thee en alle materialen. Kosten: €37

Korte cursus oceandrum maken en schilderen, 3 lessen: In deze cursus maak je van een rieten schaal met doorsnede 60cm een oceandrum. De eerste les beginnen we met een oceaan-visualisatie waarna je begint met het beschilderen van het doek. De indrukken van de visualisatie kan je hierin verwerken. Als het doek ligt te drogen ga je de binnenkant van je oceandrum bekleden en met verschillende materialen je eigen geluid ervan bepalen. Als het doek droog is ga je de rand ervan op je eigen manier afwerken. In de tweede les heb je dit ongeveer afgerond. In de derde les gaan we het doek bevestigen op de schaal en afwerken met draden aan de achterkant. Tijdens de lessen wordt je begeleid in het gerbuik van acrylverf op het doek, compositie en kleurgebruik en het maken van de drum. Je gaat naar huis met een unieke oceamdrum die helemaal bij jou past. De oceandrum is een mooi accessoire in je huis, je kan hem neerzetten of ophangen als een schilderij, en natuurlijk ook gebruiken.
3 lessen van 2,5uur inclusief koffie/thee en alle materialen. Kosten: €57

Korte cursus kerststal van keramiek, 2 lessen: In deze seizoenscursus maak je een kerststal van keramiek. In de eerste les maak je de figuren Jozef, Maria en kindeke Jezus met behulp van enkele basistechnieken. Zo maak je op een makkelijke manier kennis met klei. Daarna wordt de klei in de keramiekover gebakken en in de tweede les kan je de figuren komen glazuren. Na het glazuur bakken kan het werk opgehaald worden.
2 lessen van 2,5uur inclusief koffie/thee en alle materialen. Kosten: €45

Foto’s werken korte cursussen:
Klik op een foto hieronder om door de galerij te bladeren.