Schilderles

schildercursus schijndel

Cursisten werken op hun eigen manier en niveau. Dus beginners én gevorderden zijn welkom. Beginners kunnen starten met een reeks opdrachten om zo kennis te maken met schilderen met acrylverf. Tijdens deze lessen werk je zelfstandig aan een werkstuk in het gezellige atelier van Studio Hooi. De begeleiding is individueel.

Schilderen: Iedere cursist is vrij om te maken wat hij of zij wil. We werken met acrylverf, een verf die voor veel verschillende technieken en effecten geschikt is. Samen zoeken we de techniek die bij jouw gewenste resultaat past, stap voor stap, laag voor laag, bouw je jouw schilderij op. Liever ook een keer boetseren? Geen probleem! Binnen de lessen kan je gewoon switchen.hen.

Beginnerscursus: in deze cursus van 10 lessen leer je de basis van schilderen met acrylverf. Je maakt kennis met verschillende ondergronden, leert hoe je in lagen werkt en leert over effecten, kleurgebruik, verhoudingen en hoe je van je schilderij een samenhangend geheel maakt. Maar zeker niet onbelangrijk leer je ook hoe je in schilderen je ei kwijt kan, thema’s of gevoelens uitbeelden en bovendien: veel plezier hebben en genieten van het schilderen! Je begint met een kleurenbodem op papier, daarna een natuur thema (mag ook abstract zijn) naar keuze op doek, we kijken naar een kunstschilder die je aan spreekt en gaan figuren schilderen in zijn/haar stijl. We maken een fun schilderij in de vorm van kleurrijke figuren of dames en als laatste maak je een eigen werk met eigen idee, in jouw eigen stijl.

Het atelier is goed uitgerust en straalt een rustige en gezellige sfeer uit. De materialen zoals klei, glazuur, doeken en verf koop je in het atelier. Voor schilderen kan je ook je eigen materialen meenemen. Voor informatie over corona maatregelen klik je HIER

Kosten:
Een reguliere les duurt 2,5 uur en kost €14. Daar zit gebruik van de ruimte, professionele begeleiding, gebruik van gereedschappen en koffie/thee inbegrepen. Je kan een kaart voor 5 of 10 lessen kopen. Mochten wekelijks lessen je niet uit komen, dan is er ook de mogelijkheid om om de week in het atelier te komen werken. En mocht je een keer niet kunnen wordt de les gewoon opgeschoven. Vragen staat vrij dus kom gerust een kijkje nemen of neem contact op.
Bijkomende materiaalkosten Er zijn verschillende doeken en ondergronden beschikbaar, kosten zijn afhankelijk van materiaal en afmeting. Verfverbruik wordt ingeschat per afmeting ondergrond. Je kan ook je eigen ondergrond en doeken meenemen, verf wordt dan wel afgerekend.act op.
De beginnerscursus van 10 lessen kost €165. Dit zijn de leskosten inclusief de materialen met een beginnerskorting (papier, doek, verf).
Mochten wekelijkse lessen niet uit komen dan is het ook mogelijk om tweewekelijks te komen. En, vragen staat vrij dus neem contact op of kom eens een kijkje nemen.

Lesdagen:
Dinsdagochtend 09.30 tot 12.00u
Donderdagavond 19.30 tot 22.00u *Bij genoeg interesse begint ook een lessenreeks op woensdag ochtend of avond.

Aanmelden:
Je kan je eenvoudig aanmelden of vragen stellen via het aanmeldformulier, klik HIER om direct naar de contactpagina te gaan! Bellen of mailen mag natuurlijk ook.

Foto’s:
Klik op een foto hieronder om door de galerij te bladeren.