Workshops

Gezelligheid ten top!

“Ik vind creatieve workshops zelf altijd geweldig en heb ze regelmatig zelf gevolgd. Niet alleen als weerzien met familie of vrienden maar ook omdat je wat nieuws mag uitproberen en iets leert! Voor mijn een perfecte combinatie. Jaren lang droomde ik ervan om dit ook voor mensen te kunnen doen. Niet alleen een gezellig weerzien bieden maar ze ook leren om iets moois te maken waarvan ze niet hadden verwacht dat ze het in zich hadden. Soms zijn mensen echt verrast van hun eigen kunnen, je ziet ze letterlijk groeien en dat tijdens een gezellige middag of avond, hoe mooi kan het zijn! ” – Petra Thoen.

Het is mogelijk om een workshop te boeken waarin je samen met je vriendinnen, vrienden of familie iets moois maakt. Een workshop is ook leuk om voor een bepaalde gelegenheid, bijvoorbeeld als kado of vrijgezellen activiteit. Tijdens een dagdeel maken jullie een item volgens een workshop die bij jullie past. Dit kan in het atelier maar ook op locatie. In de workshop gaan we in op een bepaalde techniek en word je individueel begeleid naar en mooi eindresultaat.

Hieronder zijn losse workshops beschreven die ongeveer een dagdeel van 2,5 uur duren. Het is ook leuk om langere tijd, samen met je vrienden of familie, iets te maken. Ja kan dan voor een korte cursus kiezen en deze in eigen tijd inplannen. Deze bestaat uit 2 of 3 delen. Kijk hiervoor dus ook op de pagina: KORTE CURSUSSEN
Voor foto’s: zie de galerij onderaan de pagina.

Workshop theelichthouders van keramiek met engobe (1x 2,5u): In deze workshop ga je theelichthouder maken van keramiek, deze geef je meteen een kleur door heb na het boetseren te bewerken met engobe, een mat soort glazuur dat je meteen na boetseren aan kan brengen. De werken hoeven dan alleen nog gestookt te worden. Tijdens de workshop krijg je uitleg over het boetseren en natuurlijk is er koffie/thee en gebak voor in de pauze. Alle materialen zijn inbegrepen. Kosten: €37 p.p.

Worskshop hangers maken van keramiek (1×2,5u) Deze workshop is in ontwikkeling, zodra de voorbeelden af zijn volgen de foto’s De hangers die je maakt kan je als versiering in huis ophangen of ook kado geven. Tijdens de workshop krijg je uitleg over het boetseren en natuurlijk is er koffie/thee en gebak voor in de pauze. Alle materialen zijn inbegrepen. Kosten: €37,50 p.p.

Workshop kleurrijk dier schilderen (1x 3u): Op een doek van 40×50 cm leer je met acrylverf een kleurrijk dier te schilderen (leeuw, zebra, giraffe). Laag voor laag bouw je het schilderij op en we kijken naar verhoudingen en kleurgebruik. Tijdens de workshop krijg je uitleg over het schilderen en natuurlijk is er koffie/thee en gebak voor in de pauze. Alle materialen zijn inbegrepen. Kosten: €29,50 p.p.

Workshop intuïtief schilderen (1x 2,5u): In deze workshop ga je schilderen vanuit je gevoelens. Vanuit een korte meditatie maak je contact met jezelf en laat je je creativiteit stromen, en dan gaan we schilderen. Als eerste met een grote kwast en kleuren die bij jou passen, als de basis er is gaan we het schilderij verfijnen tot een prachtig abstract kunstwerk dat helemaal van jou is. Een spannende ontdekkingsreis maar erg de moeite waard. Tijdens de workshop krijg je uitleg over het schilderen en natuurlijk is er koffie/thee en gebak voor in de pauze. Alle materialen zijn inbegrepen. Kosten: €29,50 p.p.

Workshop gezamenlijk schilderij (1x 2,5u): In deze workshop ga je samen 1 schilderij maken, bestaand uit kleine schilderdoeken. Dit is een leuke workshop voor een gelegenheid zoals een verjaardag of vrijgezellenfeest. Als eerste gaan we een thema bepalen voor de globale lijntekening die we op het gehele schilderij zetten, daarna ga je je eigen doek schilderen met in het thema, maar dan vanuit je eigen beleving. Dit kan bijvoorbeeld zijn wat je de aanstaande bruid wenst, of hoe je je vriendschap voor de ander ziet. Gezellig en vaak hartverwarmend. Tijdens de workshop krijg je uitleg over het schilderen en natuurlijk is er koffie/thee en gebak voor in de pauze. Alle materialen zijn inbegrepen. Kosten: €29,50 p.p.


Foto’s:
Klik op een foto hieronder om door de galerij te bladeren, er zijn nog voorbeelden in de maak, deze volgens binnenkort.