Keramiekles

Cursisten werken op hun eigen manier en niveau. Dus beginners én gevorderden zijn welkom. Beginners kunnen starten met een beginnerscursus van 10 lessen met diverse opdrachten om zo kennis te maken met keramiek en het boetseren onder de knie te krijgen. Tijdens de lessen werk je zelfstandig aan een werkstuk in het gezellige atelier van Studio Hooi. De begeleiding is individueel.

Klei: Iedere cursist is vrij om te maken wat hij of zij wil. Samen bepalen we de beste werkwijze. Na het droogproces, al dan niet voorzien van een engobe (glazuurtechniek op ongebakken klei), wordt het werkstuk gebakken (biscuitbak). Vervolgens ga je glazuren en wordt je werkstuk voor de laatste keer gebakken. Liever ook een keer schilderen uitproberen? Geen probleem, binnen de lessen switchen is mogelijk.

Beginnerscursus: In deze cursus van 10 lessen ga je enkele objecten maken met basistechnieken om zo kennis te maken met klei. Je leert 2D werken door hangers en huisje te maken, je leert te werken met een drukmal door een schaal te maken en je gaat een beeld boetseren naar keuze. Ook leer je om je beelden na de eerste stook te glazuren of te verven. Natuurlijk kijken we in het proces naar de vormgeving die bij je past: wat vind jij mooi, waar word jij blij van, wat voel je en hoe kan je dit creatief uiten en ontwikkelen. Je zult zien dat je tot meer in staat bent dan je denkt!

Het atelier is goed uitgerust en straalt een rustige en gezellige sfeer uit. De materialen zoals klei en glazuur koop je in het atelier. Voor informatie over corona maatregelen klik je HIER

Kosten:
Een reguliere les duurt uur en kost €14. Hier is gebruik van de ruimte, de gereedschappen, professionele begeleiding en koffie/thee inbegrepen. Je kan een kaart voor 5 of 10 lessen kopen.
Bijkomende kosten: Klei: De kosten voor de eerste stook (biscuit) zijn € 1,00 per kilo. Het glazuren en de tweede stook (glazuurbak) wordt geschat aan de hand van de grootte van het werkstuk en de hoeveelheid gebruikte glazuur.
Een brood klei van 10 kilo kost € 11,00.
De beginnerscursus van 10 lessen kost €185. Dit zijn de leskosten inclusief de materialen met een beginnerskorting: (1 brood klei (10kg) de stookkosten voor eerste én tweede stook en gebruik van glazuur).
Mochten wekelijks lessen je niet uit komen, dan is er ook de mogelijkheid om om de week in het atelier te komen werken. En kan je een keertje niet, dan wordt de les gewoon opgeschoven. Vragen staat vrij dus kom gerust een kijkje nemen of neem contact op.

Lesdagen:
Dinsdagochtend 09.30 tot 12.00u
Donderdagavond 19.30 tot 22.00u *Bij genoeg interesse begint er ook een lessenreeks op woensdag ochtend of avond

Aanmelden:
Je kan je makkelijk aanmelden via het aanmeldformulier. Klik HIER om direct naar de contactpagina te gaan. Mailen of bellen mag natuurlijk ook!

Foto’s:
Klik op een foto hieronder om door de galerij te bladeren.