Klei-/schilderlessen

Cursisten werken op hun eigen manier en niveau. Dus beginners én gevorderden zijn welkom. Tijdens deze lessen werk je zelfstandig aan een werkstuk in het gezellige atelier van Studio Hooi. De begeleiding is individueel. Wil je werken met klei (handvormen/ boetseren) of schilderen in acrylverf, het is allemaal mogelijk.

Klei: Iedere cursist is vrij om te maken wat hij of zij wil. Samen bepalen we de beste werkwijze. Na het droogproces, al dan niet voorzien van een engobe (glazuurtechniek op ongebakken klei), wordt het werkstuk gebakken (biscuitbak). Vervolgens ga je glazuren en wordt je werkstuk voor de laatste keer gebakken.

Schilderen: Iedere cursist is vrij om te maken wat hij of zij wil. We werken met acrylverf, een verf die voor veel verschillende technieken en effecten geschikt is. Samen zoeken we de techniek die bij jouw gewenste resultaat past, stap voor stap, laag voor laag, bouw je jouw schilderij op.

Het atelier is goed uitgerust en straalt een rustige en gezellige sfeer uit. De materialen zoals klei, glazuur, doeken en verf koop je in het atelier. Voor schilderen kan je ook je eigen materialen meenemen.

Kosten:
Een les duurt maar liefst 2,5 uur en kost €14. Je kan een kaart voor 5 of 10 lessen kopen. De les is inclusief koffie en thee en gebruik van alle gereedschappen. Je mag altijd een kijkje komen nemen en een eenmalige proefles is gratis (behalve materiaalkosten dan). Mochten wekelijks lessen je niet uit komen, dan is er ook de mogelijkheid om om de week in het atelier te komen werken. Vragen staat vrij dus kom gerust een kijke nemen of neem contact op.
Bijkomende kosten: Klei: De kosten voor de eerste stook (biscuit) zijn € 1,00 per kilo. Het glazuren en de tweede stook (glazuurbak) wordt geschat aan de hand van de grootte van het werkstuk en de hoeveelheid gebruikte glazuur.
Een brood klei van 10 kilo kost € 11,00.
Schilderen: Er zijn verschillende doeken en ondergronden beschikbaar, kosten zijn afhankelijk van materiaal en afmeting. Verfverbruik wordt ingeschat per afmeting ondergrond. Je kan ook je eigen ondergrond en doeken meenemen.

Lesdagen:
Dinsdagochtend 09.30 tot 12.00u
Donderdagavond 19.30 tot 22.00u

Foto’s:
Klik op een foto hieronder om door de gallerij te bladeren.